Under de senaste åren har jag från och till gått igenom ett antal kriser där jag börjat ifrågasätta min väldigt begränsade nisch av skrivande, musik och konst. Det är nästan bara fantasy. Det är nästan bara Power-Metal. Det är nästan bara realism med fantasymotiv. Och någonstans känner jag att jag inte är tillräckligt duktig för att faktiskt bredda mitt utbud av vilka genrer jag kan skapa och inte skapa.

Sedan jag började lyssna på Frank Zappa på mer daglig basis i fjol, har en stor del av min musikaliska inspiration kommit från hans musik. Även om jag fortfarande inte riktigt kan erkänna att hans musik är min stil, så är det något som gör att jag inte kan sluta lyssna på den och fascineras av den. Zappa var, likt mig inte bara musiker, utan också en duktig målare och tecknare. Han gjorde många av sina egna skivomslag, som om jag förstått det rätt, inte alltid blev godkända av skivbolagen. Men hans konst är precis som hans musik, ofta psykedelisk och experimentell och återspeglar perfekt 1960 och 1970-talets surrealistiska och progressiva konst.

Eftersom jag nu har den här bloggen och kanske borde skapa ett schema som mina följare kan ta del av, borde jag nog bredda mitt utbud här också. Och det är inte enbart för att jag ska få mer genomslag och fler följare, utan helt enkelt för att jag har många idéer inom mig som jag har svårt att ge uttryck för inom ramen för min uttjatade fantasy och hårdrock. Ibland skulle jag kanske bara skrivit en kort berättelse. Som jag kanske publicerar på min blogg, låt oss säga varje onsdag klockan sex, eller vad det nu kan vara. Jag kan skriva noveller och berättelser om allt möjligt och jag har haft många idéer som jag inte velat skriva här, eftersom jag har tvångstankar om att alla mina berättelser måste vara tjocka tegelstenar till böcker. Därför har jag ofta försökt få in dessa små berättelser i handlingen på mina stora romaner.

En sak är säker. Jag vill börja göra mer psykedelisk och experimentell konst. Gärna som går att relatera till verkligheten och inte bara till sagor. Jag vill börja skriva böcker och berättelser som inte bara tillhör fantasygenren. Jag vill börja göra mer musik än bara hårdrock och metal. Har man brist på inspiration till sina omfattande mästerverk kan man alltid klura ut något mindre att dela med sig av. Det handlar inte om att jag vill bli accepterad av en bredare publik, utan framförallt för att jag själv gillar att göra det.

Debattartiklar hade varit roligt att skriva också, men det bidrar ju alltid till polarisering bland ens följare och diskussioner som man nog ofta vill undvika. Inte minst om man vill ha kvar sin följarbas. Jag vill göra nya grejor och förnya mig själv helt enkelt. Ni andra får gärna komma med egna förslag på vad jag kan tänkas göra.

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Join 1,664 other subscribers

Copyright © 2023 Love Eliasson. All Rights Reserved.

%d bloggers like this: