Jag har i mina år haft stora sömnproblem från och till. Jag vet inte vad det beror på. Men under sommaren 2012 befann jag mig i min värsta svacka någonsin.

Jag var hypomanisk på grund av min dåvarande medicin, som hindrade mig från att sova. Sömnbristen fick mig att hallucinera litegrann. Jag sov sammanlagt ett dygn i veckan och fick ofta panikångestattacker när jag försökte sova. Sömnbristen ledde också till så svåra koncentrationssvårigheter att jag knappt kunde läsa en mening och förstå vad jag hade läst.

Efter att jag fått ny medicin och återhämtat mig, har jag aldrig varit så psykiskt sjuk som jag var då. Men nu har jag börjat få sömnproblem igen. Jag har haft sömnproblem i flera månader nu och sitter i skrivande stund uppe och är kreativ, efter ett misslyckat försök att sova. Jag har försökt undvika sömntabletter och i synnerhet insomningstabletter de sista veckorna och det har faktiskt fungerat hyfsat. Men så den här helgen var sömnproblemen tillbaka igen. Varannan natt sover jag som en liten gris och varannan natt sover jag alldeles för lite. En natt gick jag och lade mig klockan två men vaknade trots det redan klockan fem.

Men förhoppningsvis kan jag snart börja tillägna min vakna tid med att vara kreativ istället för att äta en massa skit. Jag hoppas att ni andra har det bra. Jag njuter av semestern.

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Join 1,664 other subscribers

Copyright © 2023 Love Eliasson. All Rights Reserved.

%d bloggers like this: