Jag kom precis på en så jäkla bra plot. Detta kan vara mitt kanske största epos. Jag satt på toa också kom det som en blixt från klar himmel.


Jag ställde mig en fråga.


Vad skulle hända om ett kungarike fick två kungar, som delade på tronen? Inte att de delade upp kungariket mellan sig, utan faktiskt delade makten över exakt samma kungarike. Eftersom de var tvåäggstvillingar och eftersom deras mor dog i barnsäng, och deras far inte var närvarande, var det omöjligt att bestämma vem av dem som var äldst och därmed hade rätt till kronan.


Jo, detta skulle förstås leda till intriger. Avundsjuka och till sist mord. Jag har ännu inte bestämt vad de ska heta, men vi kan kalla dem John och Erik.


Den ene brodern, Erik, var alltid i den andre brodern Johns skugga. Det var han som var den olydige pojken som senare blev en av de skickligaste krigarna och härförarna. Erik kämpade för allting, besegrade Johns fiender, vampyrerna, i det stora kriget, smidde åt honom ett imperium, ändå var det alltid John, som var den populära. När Kung John hade torneringar, gick folket alltid fram för att ge blommor till honom, kung Erik fick stå och titta på.


John skötte den administrativa och politiska biten. Han fattade beslut i civila frågor. Erik var den skickliga krigaren och ansvarade ensam för legionen och hela krigsapparaten. Det var han som vann de stora militära framgångarna medan hans storebror gömde sig i sitt slott.


Ja, ni kan ju alla se vartåt de barkar. Erik dödar John. Eftersom han har militären under sig lyckas han ta kontroll över hela landet och bli ensam härskare. Men han var en krigare, inte en politiker. Han hade enbart erfarenhet av att kriga, inte att leda. Det slog över i huvudet på honom och hans tyrannvälde tog aldrig slut. Alla som nämnde hans bror John spetsades på pålar.


En fattig bondpojke kastas in i ett äventyr som så småningom gör honom till en rebell och upprorsledare som får nästan hela folket med sig. Efter att ha tagit fram bevis för att Erik dödade John , lyckas han samla en så stor armé att de griper makten genom en statskupp. Erik flyr landet och lever i exil hos de mörka krafterna som i hemlighet lurar i öster. En ond vampyrlord erbjuder honom en armé av vampyrer och annat djävulstyg, så att han ska kunna återta sitt kungarike. Men eftersom vampyren enbart använde Erik som ett redskap, inser Erik, ganska snart att han har öppnat “Pandoras ask.” han har släppt in vampyrer i sitt eget land. Vampyrer som dödar människor så att människorna också förvandlas till vampyrer. Ju fler människor som dör, desto fler vampyrer föds till vampyrernas armé. Men vampyrerna kan bara verka i mörker. De gillar inte solljus.


Vampyrernas lord har därför skapat en maskin inuti en stor vulkan. Den har inte haft ett utbrott på tusentals år, men med den nya magiska maskinens hjälp, ska vulkanen spy ut aska o atmosfären, som blockerar solstrålarna och ger vampyrerna möjlighet att jaga människor både dag och natt.


Till skillnad från min färdiga roman som jag arbetar med nu, är huvudpersonen, alltså den fattiga bonden som blir rebell, varken någon “utvalde” eller någon människa med en särskild kraft som står omskriven i någon uttjatat profetia, utan en helt vanlig människa. Han är inte hjälten för att han är “Dragonborn” “Ringbearer” eller “The Chosen One” utan för att han är en godhjärtad och skicklig krigare och för att folket har valt honom. Inga krusiduller, magiska krafter, eller profetior, titlar eller gudomligheter. Enbart en människa av kött och blod.


Resten har jag inte kommit på.


Men vad tycker ni författare rent spontant? Låter detta som något nytt och intressant?

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Join 1,664 other subscribers

Copyright © 2023 Love Eliasson. All Rights Reserved.

%d bloggers like this: