Som jag tidigare nämnt ska det finnas en stad i min värld som heter Istamar – en mycket viktig hamnstad i norra Deghart. Staden är ökänd för sin korruption och sin kriminalitet. Här är några av de karaktärer jag skissat fram som är viktiga för Istamar.

Billy Kagge – en av råskinnen från den undre världen, vars lungor, luftstrupe, näsa och mun blev allvarligt skadade i en duell med gangsterkungen Bill Smoker. Sedan dess har han haft en konstgjord apparat som hjälper honom att andas. Hans beroende av starka drycker och mat kunde inte längre tillgodoses den naturliga vägen. Istället fick han ett visir fastklamrat där munnen och näsan tidigare suttit. Via det visiret intog han öl och flytande föda genom slangar.

Nackdelen var att han alltid hade två ölkaggar fästa på vardera sidan av sitt huvud, med slangar som ledde ölet till hans matstrupe. Det gick inte en halv dag utan att han måste byta ut de redan tomma ölkaggarna. Detta kom också att bli hans fall. Hans privata läkare råkade en dag koppla slangarna fel, så att slangarna från hans järnlunga och hans ölkaggar bytte plats. Billy drunknade alltså i sitt eget öl. Fortfarande i denna dag diskuteras det huruvida det var ett planerat mord eller en olyckshändelse. Och vem kan ha betalat läkaren?

Det fanns inte en människa i Istamar som inte kände till den fruktade Bill Smoker – gangsternas gangster. Han var en av de stiligaste och mest populära av alla gängledare, men också fruktad av både rättsväsende och ordningsmakten. Född i en fattig invandrarfamilj i Istamars slumområden, lärde han sig snabbt den hårda vägen. Det var när en av kungens vakter brutalt avrättade hans familj som han insåg att det finns människor som dör utan att förtjäna det. Hemlös bestämde han sig nu för att hämnas. Slutligen lyckades Smoker upprätta ett imperium på den svarta marknaden. Sprit, vapen och silke var hårdvaluta i hela Deghart. Bill Smokers gängmedlemmar spred skräck på gatan och avrättade alla som skvallrade, inklusive vakter och infiltratörer. Nu var det tydligt att Bill Smoker och hans nya liga Ormligan var kungar på gatorna.

Trots deras brutalitet, älskades de av de fattiga arbetarbarnen. För förmögenheterna de tjänade på svarta marknaden ägnade sig Smoker och hans gäng åt välgörenhet. Fattiga familjer fick kyckling på helgen, nytt ved i brasan, böcker att läsa, nya kläder och barnen fick leksaker. Ibland fick de även komma hem på Bill Smokers privata fester på krogarna och världshusen. Där fanns halvnakna dansöser och det söps hejdlöst.

Smokers hörde till dem som aldrig blev fulla hur mycket de än drack. Kvinnor och älskarinnor samlades runt honom. Det gick inte en dag utan att han omgav sig med halvnakna kvinnor på de hemliga världshusen.

Cleney Bedragaren är den kanske mest tragiska figuren i Istamar. Om de nu går att räkna. Efter att ha förlorat sin familj och sina barn i en brutal avrättning verkställd av de korrupta vakterna i Istamar, tog han till flaskan och blev hemlös. Nu försörjer han sig på att lura till sig pengar så att han kan ha mat för dagen. Han stjäl dock aldrig från de fattiga stackarna, utan håller sig till förmögna rådsmän och adelsmän. Sitt högra öga förlorade han i en kidnappning under ledning av Billy the Craig.

Maria Ridell var en av de få hederliga och rättvisa rådsmedlemmarna i Istamar. Med löften om att på allvar göra upp med kriminaliteten inom polis, rättsväsende och politiken, vann hon högsta rådmansvalet och blev därmed den första kvinnliga borgmästaren i Istamar. Hon var liten, bestämd och klok, med intensiva små pepparkornsögon. Tyvärr blev hon skoningslöst mördad av en gärningsman som ännu inte kommit fram i ljuset. Många hävdar att mordet var politiskt. Hon var stenhård i debatter och kan på så sätt ha skapat sig många fiender, inte minst med tanke på hennes bekämpande av korruptionen.

Franz Hulkhoff – Maria Ridells främsta rival och huvudmotståndare. Otroligt charmig och duktig på att få folk med sig. Med ett finger med i allt som händer i Istamar, avslöjades han sedermera som den mest korrupte, skurkaktige och falska rådsmedlemmen av dem alla.

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Join 1,664 other subscribers

Copyright © 2023 Love Eliasson. All Rights Reserved.

%d bloggers like this: